דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


חדשים מברבדו: הטוב, הרע, הנערה, הלא נורא והמעולה : שף אלון גונן 

מאת    [ 07/04/2012 ]

מילים במאמר: 434   [ נצפה 2509 פעמים ]

חדשים מברבדו: הטוב, הרע, הנערה, הלא נורא והמעולה 

מאת שף אלון גונן

3.4.2012

 

 

לפני חג הפסח טעמתי יינות חדשים של הייננים- פרופסורים בן עמי ברבדו ועודד שוסיוב מיקב כרמי יוסף ברבדו, אשר הושקו לאחרונה. ואלה מסקנותיי: הטוב (קברנה סוביניון), הרע (מרלו), הנערה (שרדונה), הלא נורא (קופאז'), והמעולה (שיראז).

 

 

ברבדו שרדונה 2011

יין זה טעמתי לראשונה לפני חודשיים בערך, לאחר הביקבוק. עכשיו, לאחר תקופה בשוק, אפשר לחזור אליו שוב:

צבע היין זהוב עדין צלול ובוהק, ריחות טובים של פירות טרופיים עם מעט וניל שהתקבל מהחבית החדשה. עפיצות נעימה אבל לא מספיקה על מנת לאזן את החמיצות שבאה מהאשכולית. עוד קצת זמן בחבית היה מעניק לשרדונה הזה קצת יותר אופי ותעוזה.

בעיניי הוא כנערה לא בשלה עדיין.

המחיר 92 ש"ח

 

 

ברבדו קופאז' 2009

40% ענבי קברנה פרנק, 33% שירז ו- 27% קברנה סוביניון.

12 חודשי חבית. צבע אדום חזק כמעט סגול, ריחות של פרי אדום מעט ריבתי, והמון פלפל ירוק.

בטעימה קשה ליין לשחרר את המתיקות המתבקשת, ולוקח לו זמן להיפתח. כשזה קורה, אזי מציפים טעמי פירות סגולים את הפה, יחד עם קקאו מרוכז ומעט אספרסו. באפטר טייסט עולים תבלינים טריים של טימין, מרווה ורוזמרין. כאן העפיצות קיימת, אולם היא קצרה מדי ונעלמת מהר מאוד בפה.

בהשוואה לקופאז' הקודם, שחשבתי שהוא ראוי להישמר 5 שנים לפחות, את ה- 2009 צריך יהיה לשתות בשנים הקרובות, ולא יותר.

המחיר 150 ש"ח

 

 

ברבדו קברנה סוביניון 2009

90% ענבי קברנה סוביניון ו- 10% ענבי מרלו. 12 חודשים בחביות עץ אלון.

צבע אדום חזק צלול ויפה למראה, ריחות טובים של פירות אדומים בשלים. בקצוות מריחים את הווניל, והפלפל הירוק מאזן אותו נפלא.

בטעימה יש איזון טוב של חמיצות עם מתיקות פרי צעיר, ומדי פעם מתגנב לו טעם ריבתי שמעניק ליין עושר נוסף.

יופי של יין.

המחיר 129 ש"ח

 

 

ברבדו מרלו 2009

100% ענבי מרלו. 12 חודשים בחביות עץ אלון.

צבע היין אדום ארגמן. בערבול, היין כבד ושומני. ריחות של ריבות, מעט עשבי תיבול יבשים, מעט וניל בקצוות, ובהרחה עמוקה יש ניחות עראק ביין.

בטעימה היין ממלא את הפה בפרי בשל מאוד, צימוקים, שזיפים מיובשים, ואפילו דבלים.

היין הוא סוג של קומפוט ריבתי, עם טאנינים מאוד קלים שלא מצליחים לאזן את הריבתיות הקיימת ביין.

זהו יין שהיה לי קשה לשתות ממנו ולסיים את הכוס, מרוב מתיקות וחוסר איזון.

החבית האמריקאית לא מתאימה למרלו הזה, והעניקה וניליות שלא קשורה לכלום.

יין מאכזב מבית ברבדו.

המחיר 129 ש"ח

 

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב